Hvad gør man, når man ikke har helt styr på, hvor længe bøffen skal have på grillen til sommerens vejfest? Måske slår måske op i Frøken Jensens Kogebog, eller også vælger man at finde sin information på internettet.

Alt kan findes på internettet, og YouTube er ofte den mest direkte vej til visuelle vejledninger. Søger man ”how to” på YouTube fortæller søgemaskinen, at der er i omegnen af 433.000.000 resultater.

Ja.

Fire hundrede og treogtredive millioner.

Hvis man tager bare den første sides resultater (som tæller bl.a. ”how to kiss”, ”how to quickly get a six pack” og ”How to make an air pump”), ligger gennemsnitslængden af videoerne på ca. 5 minutter, hvilket vil sige at der – bare på baggrund af søgningen ”how to” – findes omkring 2,2 milliarder minutters information tilgængeligt. Information om alt fra hvordan man vasker sin bil, til hvordan man klipper et æsel (ja, det findes, vi har tjekket).

Og hvorfor er den information vigtig?

Det er den, fordi en virksomhed kan gøre brug af den, både som intern vejledning til medarbejdere (procesbeskrivelser, Code of Conduct o.l.), og som ekstern information til kunder. En produktionsvirksomhed kan f.eks. producere ”how to”-videoer, som hjælp til kunder, som skal have det maksimale udbytte af et produkt – en skriftlig brugermanual er ikke nødvendigvis let at forstå, og hvis den er for lang eller kompliceret benytter folk sig i høj grad af internettet, for hurtigere og nemmere at kunne forstå og benytte produktet. Det gælder alt fra avanceret software til partytelte og musikinstrumenter.

Kvalitet er alfa og omega

Alle der har set en ”How to”-video på YouTube ved, at kvaliteten på disse kan være meget svingende, hvilket giver meget blandede oplevelser. Enhver kan lave en video med en smartphone og et simpelt redigeringsprogram, men hvis kvaliteten af billede, lyd eller instruktion er for lav, vil mange forbigå videoen. Man lægger i højere og højere grad vægt på videoens kvalitet, hvilket derfor også bør være i højsædet, hvis man selv forsøger sig med mediet.

Når man åbner en video på YouTube afgør de første 5-10 sekunder, om man vælger at se videoen færdig, eller om man gentager sin søgning og finder en anden, der måske forklarer det bedre. Billedkvalitet, lyssætning, farve og lydkvalitet spiller ind på publikums modtagelse af filmen, allerede inden selve indholdet af filmen skal bedømmes, så det er vigtigt at man vægter disse elementer højt, hvis ens seere skal have noget ud af filmen.

Filmens indhold (og kvaliteten af dette) er naturligvis lige så vigtigt som filmens tekniske kvalitet, så det er også væsentligt at afstemme forholdet mellem afsender og modtager, inden man producerer filmen. Man skal give den rette mængde information til den rette målgruppe.

Specielt når en ”How to”-video handler om at samle/konstruere/fejlsøge et produkt er det vigtigt, at alle led i fremgangsmåden er beskrevet, så der ikke på noget tidspunkt opstår en situation, hvor seeren tænker ”hvordan kom vi lige hertil?”. Alt skal udførligt beskrives og fremvises, så der ikke kan opstå tvivl.

Hvis filmen er tilstrækkeligt veludført, kan man nogle gange klare hele processen visuelt, så man eliminerer sprogbarrierer og generelle problemer med sproglige misforståelser, men det kan også være nødvendigt med en hjælpsom voice-over, der guider seeren samtidig med den visuelle formidling af problematikken.

”How to”-videoer åbner op for en helt ny måde at interagere med kunder på, og tilfredsheden ved et produkt kan stige dramatisk, hvis vejledningen til brug eller optimering af et produkt er i top. En virksomheds vejledningsmuligheder bredes pludseligt ud fra en fysisk ”sådan samler du dit skrivebord”-folder til flere specifikke (og meget detaljerede) videoer om alt fra justering til vedligeholdelse.

Mulighederne er stort set uendelige, og kunderne bliver kun gladere for en virksomhed, hvis deres vejledninger er let tilgængelige og nemme at forstå.